Profesyonel web yazilim

Merhaba bu paylaşımımızda profesyonel web programlama çalışması yaptırmak isteyen şirket veya kişiler için dikkat etmesi gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web yazilim hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken kurallar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti uzman, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web yazılımı yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için yazılır. Eğer programlama aşamasında geleceğe dönük kodlanmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi durur. Bu tip kodlamalarda kodu yazan kişiye muhtaç kalırsınız çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözetilmediği bir yazılımı farklı web yazılımcısı düzenlemekte zorluk yaşar, ya geliştiremez yada uğraşmak istemez veya en kötüsü geliştirmek için fahiş ücretler ister.
  • Geliştirilemez yazılım yada geliştirilebilir kodlama arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların uygulandığı, takım çalışması esnasında veya başka programcıların kaynak kodu ele aldığı zaman sorun yaşamadan geliştirebileceği yapılardır. Siz programı yapan şahısla bağınızı koparsanız bile başka profesyonel web yazılımcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun avantajları çok büyüktür. Çünkü her yıl yeni özellikler, güvenlik önlemleri, hızı arttırma düzeltmeleri vb. yenilikler yayınlanmaktadır. Geliştirilmez bir web yazılım sadece üreticisinin düzenleyebildiği, diğer web programcının düzenlemek istediği zaman sorunlar yaşayacağı web program tipleridir.
  • Web yazılım yüksek maliyetli bir hizmet türüdür. Bu hizmeti alırken ne yüksek ücretlere nede aşırı düşük fiyatlara itibar etmeyin. Örnek verirsek üç şirketten teklif aldınız birisi 3.000 tl teklif verdi, bir tanesi 6.000 tl teklif sundu, bir tanesi 1.500 tl dedi buradan anlaşılırki bu programın fiyatı aşağı yukarı 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan yüksek veya aşağı fiyatlar %10 değişkenlik gösterebilir. Daha düşük veya yukarı ücretlere kanmayın.
  • İsteklerinizi detaylı bir şekilde aktarın. Web program yaptırırken ne istediğinizi muhakkak aktarabilmeniz lazımdır. Arzu ettiklerinizi iyi bir tarzda aktarmanızdan sonra notlar alınacak ve fiyat teklifi sunulacaktır. Fiyat teklifleri oluşturulurken anlattığınız özellikler dikkate alınarak bir ücretlendirme yapılacaktır. Fiyatlandırma oluşturulurken sizin değersiz bulduğunuz yada söylemeye değmez diye düşündüğünüz şeyler fiyata dahil edilmez. Sözleşme tamamlandığında artık o özellikleri istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye bırakılır yada yapılmadan proje teslim edilir. Örnek olarak başıma gelen bir durumdan bahsedeyim bir web programı için anlaşma yaptık. Aktarılan bir veri kayıt sistemiydi, söylendiği gibi yazılmaya başlandı %80'lik bölümünü bitirdim. Test için şirkete gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğer bu kayıtlar devlet kaynaklı bir sitenin veritabanından sorgulanması gerekliymiş, araştırdım sitenin apisi yoktu. Proje iptal oldu. Sizde bu tür bir durumda ön ödemenizi kaybetmiş olursunuz.
  • Muhakkak sözleşme yapın. Kurumsal dünyada kişiler veya şirketler sözleşmesiz adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi açıkça belirten bir sözleşme yapın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek siteleri kapsayan detaylı bir sözleşmeyi muhakkak yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilim hizmeti alanların yapacakları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların başında kurumsal web programlama şirketleriyle çalışmamaları gelir. Ajansların şikayet edilebileceği binlerce kuruluş varken, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlayamazlar bile.
  • Ücretlerine aldanma. Birkaç şirket ile konuşulduktan sonra hepsi yüksek deyip, gidip en az paraya yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir seçenek ama şöyle bir düşünelim ucuzlukmu, kalitemi. Çok ucuza yaptırdığınız bir web programı sizi nasıl ileriye götürebilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilim - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilim, istanbul Profesyonel web yazilim, Profesyonel web yazilim istanbul,Profesyonel web yazilim firması, Profesyonel web yazilim firmaları, istanbul Profesyonel web yazilim firması, istanbul Profesyonel web yazilim firmaları