Seo calismalari rehberi

Merhaba bu paylaşımımızda seo ile alakalı birçok açıklamada bulunacağım.

Seo nedir?

Search Engine Optimization internet sitenizin Google ve diğer arama motorları tarafından listelenmesine yarayan yapılandırmaların yapılmasının genel adıdır.

Seo çalışması nasıl yapılır?

Seo çalışması nasıl yapılır sorusuna cevap vermeden önce bilmemiz gereken önemli meseleler vardır. Bunlar;
Seo çalışmasının profesyonel kişiler tarafından yapılmadığı takdirde sitenizin Google tarafından filtrelenmesi muhtemeldir. Ayrıca banlanmış bir internet sitesinin spamdan çıkarılması normal seo ücretinin 2 veya 3 katıdır. Bu uyarıları yaptıktan sonra seo nasıl yapılır sorusunun cevabına geçebiliriz.

Meta etiketleri hazırlanması

Web sitesi için meta etiketleri çok mühimdir.  Etiketler web sayfasının head kısmına yazılır. Aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi;

<meta name="description" content="anahtar kelime sorusunun cevabı bu sitede">

Kelime hacmi analizi

Kelime yoğunluğu konusunda örnek göstermek gerekirse;

Hedef kelimesi seo hizmetleri olan bir web sitesinde seo hizmetleri kelimesi en az 5 kere geçmelidir. Ayriyetten bir adet kalın bir adet italik ve 1 adet bağlantı içermelidir.


Link inşaası
Link inşaasına çok dikkat etmek gereklidir.

Link inşaası nedir?

Link inşaası web sitenizin linkinin diğer web sitelerine kademe kademe eklenmesi işlemidir. Çok fazla itina gerektiren bu işlem yanlış yapılırsa arama motorlarının internet adresinizi spam olarak kabul etmesi yüksek ihtimaldir.

Paravan blog

Paravan blog yöntemi çok sık kullanılan yöntemlerdendir.  Peki bu yöntem nasıl uygulanır;
Bu işlem sıklıkla wordpress.com ve blogger.com gibi ücretsiz blog sitelerinden hesap alarak anahtar kelimenize uygun makaleler göndererek yapılır.

Burada anlattığımız teknikler yalnızca bireysel site sahipleri ve minik projeler için geçerli olan yöntemlerdir. Kurumsal seo çalışması (eticaret, haber, sosyal ağ vs.) yaptırmak için seo firmaları tercih edilmeli.

Doğru seo hizmeti almak için istanbul seo firması olan dogru bilişim ile iletişime geçebilirsiniz.

0212 664 55 32

0531 500 95 44

destek@dogruwebtasarim.com

Çırpıcı mah. 1. Taşocağı sok. No:70/B

Zeytinburnu / İSTANBUL